Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-02-2024
Nie wiem czy lubicie gofry ale jeśli tak to śpieszę dla was z moim nowym pomysłem
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16735
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 423
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 494
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16735
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 423
Składniki
Do miski dodać ziemniaki z dnia poprzedniego, ser żółty pokrojony w drobną kostkę, jajka, mleko oraz mąkę całość wymieszać do połączenia się składników a następnie dodać czosnek niedźwiedzi i znowu wymieszać. Pozostawić na 5 minut aby ciasto odpoczęło
Na rozgrzaną gofrownicę spryskaną olejem nakładać po dwie łyżki ciasta i piec przez 5-7 minut do ładnego zarumienienia się gofrów. Upieczone studzić na kratce, można jeść ostygnięte lub gorące z dodatkiem na przykład keczupu