Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-02-2024
Nie wiem czy lubicie gofry ale jeśli tak to śpieszę dla was z moim nowym pomysłem
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Składniki
Do miski dodać ziemniaki z dnia poprzedniego, ser żółty pokrojony w drobną kostkę, jajka, mleko oraz mąkę całość wymieszać do połączenia się składników a następnie dodać czosnek niedźwiedzi i znowu wymieszać. Pozostawić na 5 minut aby ciasto odpoczęło
Na rozgrzaną gofrownicę spryskaną olejem nakładać po dwie łyżki ciasta i piec przez 5-7 minut do ładnego zarumienienia się gofrów. Upieczone studzić na kratce, można jeść ostygnięte lub gorące z dodatkiem na przykład keczupu