Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-02-2024
Nie wiem czy lubicie gofry ale jeśli tak to śpieszę dla was z moim nowym pomysłem
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11856
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8514
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155323
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1156
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11856
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 109
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8514
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155323
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1156
Składniki
Do miski dodać ziemniaki z dnia poprzedniego, ser żółty pokrojony w drobną kostkę, jajka, mleko oraz mąkę całość wymieszać do połączenia się składników a następnie dodać czosnek niedźwiedzi i znowu wymieszać. Pozostawić na 5 minut aby ciasto odpoczęło
Na rozgrzaną gofrownicę spryskaną olejem nakładać po dwie łyżki ciasta i piec przez 5-7 minut do ładnego zarumienienia się gofrów. Upieczone studzić na kratce, można jeść ostygnięte lub gorące z dodatkiem na przykład keczupu