Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska dla gości, którą można podać zarówno na ciepło jak i na zimno? Przetestujcie nasz przepis na paszteciki z ciasta francuskiego. Ich przygotowanie zajmie wam kilka chwil, a efekt z pewnością z robi wrażenie na wszystkich
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 704
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 584
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 704
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 584
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3435
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 910
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz, zostaw do ostygnięcia.
Ciasto francuskie rozkrój na większe prostokąty. Szpinak podsmaż na patelni, w międzyczasie dodaj na patelnię pokruszony ser feta. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem (uważaj na sól, feta często sama w sobie jest słona).
Nadziewaj prostokąty szpinakiem z fetą oraz kawałkiem jajka. Przykryj drugim prostokątem i porządnie sklej. Wierzch pasztecików posmaruj jajkiem i posyp sezamem.
Piecz ok. 20 minut w temp. 180 stopni.