Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska dla gości, którą można podać zarówno na ciepło jak i na zimno? Przetestujcie nasz przepis na paszteciki z ciasta francuskiego. Ich przygotowanie zajmie wam kilka chwil, a efekt z pewnością z robi wrażenie na wszystkich
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2315
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3446
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4148
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73840
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 560
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2315
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3446
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4148
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73840
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 560
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz, zostaw do ostygnięcia.
Ciasto francuskie rozkrój na większe prostokąty. Szpinak podsmaż na patelni, w międzyczasie dodaj na patelnię pokruszony ser feta. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem (uważaj na sól, feta często sama w sobie jest słona).
Nadziewaj prostokąty szpinakiem z fetą oraz kawałkiem jajka. Przykryj drugim prostokątem i porządnie sklej. Wierzch pasztecików posmaruj jajkiem i posyp sezamem.
Piecz ok. 20 minut w temp. 180 stopni.