Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie roladki z ciasta francuskiego to jedna z tych przekąsek, którą robi się błyskawicznie, wygląda niezwykle efektownie, a do tego smakuje absolutnie każdemu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7923
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3206
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7923
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3206
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Rozwiń oba arkusze ciasta francuskiego. Każdy posmaruj cienką warstwą serka śmietankowego. Dzięki temu farsz się lepiej przyklei, a roladki będą bardziej soczyste. Podziel teraz każde ciasto francuskie wzdłuż na 3 części. Układaj ten sam farsz na dwóch częściach.
Do pierwszej propozycji plastry szynki i plastry przekrój na mniejsze paski. Ułóż je tylko do połowy ciasta francuskiego, wzdłuż całego długiego boku. Zwiń całość w ciasny rulon. Pokrój na mniejsze części (małe paszteciki).
Do drugiej części pokrój paprykę w cienkie paseczki i plastry szynki podziel na mniejsze części. Ułóż najpierw plastry szynki, a na nich paprykę. Zwiń w rulon i pokrój jak wyżej.
Czerwoną paprykę posyp na ostatnich dwóch częściach. Podziel też plastry cheddara i ułóż. Zwiń w rulon i pokrój.
Gotowe roladki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp startym serem żółtym i koperkiem. Możesz to zrobić w taki sposób, aby łatwiej było rozpoznać, co jest w środku.
Piecz w 200°C przez 15-20 minut.