Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robi się ją długo, ale smakuje wybornie.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2230
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18008
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2009
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2230
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18008
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2009
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć dokładnie przyprawą i włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie włożyć do siatki i dobrze zacisnąć. Wszystkie składniki na zalewę zagotować, włożyć szynkę i gotować na bardzo wolnym ogniu przez 40 minut. I odstawić ponownie na 24 godziny, po czym mięso wyjąć, zalewę zagotować, włożyć szynkę z powrotem i nadal gotować na bardzo małym ogniu przez 40 minut. Gotową szynkę schłodzić, możemy ją podawać z pieczywem lub na ciepło do obiadu.