Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 493 Ocena: 3950
Dodano: 27.01.2020
Odsłon: 7986
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Mięso wieprzowe umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Ułożyłam je w naczyniu żaroodpornym i natarłam ze wszystkich stron solą, czosnkiem granulowanym i przyprawą do mięsa. Majeranek roztarłam w dłoniach i posypałam nim wierzch mięsa. Czosnek obrałam. Dwa ząbki czosnku pokroiłam w plasterki i poukładałam na mięsie. Trzeci ząbek czosnku przecisnęłam przez praskę i wymieszałam z mlekiem. Mleko wlałam do naczynia z mięsem. Naczynie z mięsem przykryłam i odstawiłam do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso wstawiłam do piekarnika. Szynkę piekłam ok. 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu mięso pozostawiłam w piekarniku do wystygnięcia, a następnie wyjęłam z zalewy i schłodziłam w lodówce. Schłodzoną szynkę można kroić w cienkie plasterki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

slodkisentyment 28 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Ale pychota :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz