Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla zwolenników smaków włoskich, bazylii, czosnku i suszonych pomidorów, będzie to świetna wędlinka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Szynkę pokroić na grube plastry i rozbić tłuczkiem. Ja miałam 4 duże plastry.
Każdy plaster posmarować olejem, a następnie grubo posypać przyprawami.
Płaty zwinąć i przewiązać sznurkiem. A potem wysmarować olejem .
Roladę zawinąć w folię i w pojemniku do pieczenia wstawić na noc do lodówki aby przeszła smakami i zapachem.
Piec w piekarniku 3 godziny w 150 stopniach. Wyjąć z folii. Polać sosem.
Roladę wstawić do piekarnika aby ją zrumienić. Kilka razy podlać sosem.
Wyjąc szynkę z piekarnika , ostudzić i ... koniecznie przetestować. Jest pyszna. Smacznego!!!