Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla zwolenników smaków włoskich, bazylii, czosnku i suszonych pomidorów, będzie to świetna wędlinka.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Składniki
Szynkę pokroić na grube plastry i rozbić tłuczkiem. Ja miałam 4 duże plastry.
Każdy plaster posmarować olejem, a następnie grubo posypać przyprawami.
Płaty zwinąć i przewiązać sznurkiem. A potem wysmarować olejem .
Roladę zawinąć w folię i w pojemniku do pieczenia wstawić na noc do lodówki aby przeszła smakami i zapachem.
Piec w piekarniku 3 godziny w 150 stopniach. Wyjąć z folii. Polać sosem.
Roladę wstawić do piekarnika aby ją zrumienić. Kilka razy podlać sosem.
Wyjąc szynkę z piekarnika , ostudzić i ... koniecznie przetestować. Jest pyszna. Smacznego!!!