Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla zwolenników smaków włoskich, bazylii, czosnku i suszonych pomidorów, będzie to świetna wędlinka.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35638
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1188
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5972
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35638
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1188
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1750
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5972
Składniki
Szynkę pokroić na grube plastry i rozbić tłuczkiem. Ja miałam 4 duże plastry.
Każdy plaster posmarować olejem, a następnie grubo posypać przyprawami.
Płaty zwinąć i przewiązać sznurkiem. A potem wysmarować olejem .
Roladę zawinąć w folię i w pojemniku do pieczenia wstawić na noc do lodówki aby przeszła smakami i zapachem.
Piec w piekarniku 3 godziny w 150 stopniach. Wyjąć z folii. Polać sosem.
Roladę wstawić do piekarnika aby ją zrumienić. Kilka razy podlać sosem.
Wyjąc szynkę z piekarnika , ostudzić i ... koniecznie przetestować. Jest pyszna. Smacznego!!!