Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy nie przestają sięgać po następny rulon szyneczki.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12430
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4544
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 69
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12430
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4544
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 69
Składniki
Ryż gotujemy i pozostawiamy do wystygnięcia, ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w drobniejszą kostkę. Jaja gotujemy na twardo, a gdy ostygną trzemy na tarce o grubych oczkach. Składniki łączymy, dodajemy chrzan i majonez. Na końcu sałatkę doprawiamy do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje zrobiona dzień wcześniej i odstawiona w chłodne miejsce. Nadzienie nakładamy na plastry szynki i zwijamy w ruloniki. Uwagi: Dla ozdoby można przewiązać szczypiorkiem. Ja zalewam ruloniki szynki bulionem warzywnym wraz z rozrobioną w nim żelatyną. Tak lubimy. Odstawiamy do lodówki do stężenia i podajemy.