Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy nie przestają sięgać po następny rulon szyneczki.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 99
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 84
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 99
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 84
Składniki
Ryż gotujemy i pozostawiamy do wystygnięcia, ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w drobniejszą kostkę. Jaja gotujemy na twardo, a gdy ostygną trzemy na tarce o grubych oczkach. Składniki łączymy, dodajemy chrzan i majonez. Na końcu sałatkę doprawiamy do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje zrobiona dzień wcześniej i odstawiona w chłodne miejsce. Nadzienie nakładamy na plastry szynki i zwijamy w ruloniki. Uwagi: Dla ozdoby można przewiązać szczypiorkiem. Ja zalewam ruloniki szynki bulionem warzywnym wraz z rozrobioną w nim żelatyną. Tak lubimy. Odstawiamy do lodówki do stężenia i podajemy.