Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, wyraziste i aromatyczne nadzienie do szynki konserwowej. Biesiadnicy nie przestają sięgać po następny rulon szyneczki.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Ryż gotujemy i pozostawiamy do wystygnięcia, ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w drobniejszą kostkę. Jaja gotujemy na twardo, a gdy ostygną trzemy na tarce o grubych oczkach. Składniki łączymy, dodajemy chrzan i majonez. Na końcu sałatkę doprawiamy do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje zrobiona dzień wcześniej i odstawiona w chłodne miejsce. Nadzienie nakładamy na plastry szynki i zwijamy w ruloniki. Uwagi: Dla ozdoby można przewiązać szczypiorkiem. Ja zalewam ruloniki szynki bulionem warzywnym wraz z rozrobioną w nim żelatyną. Tak lubimy. Odstawiamy do lodówki do stężenia i podajemy.