Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno kojarzysz przekąskę na zimno podawaną przez wiele lat na polskich stołach, która składa się z sałatki jarzynowej zawiniętej w szynkę konserwową. Dziś przygotowaliśmy nieco inną jej wersję. To serowe nadzienie jest kremowe i pyszne, na pewno przypadnie do gustu twoim gościom.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1498
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7372
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2868
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1498
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7372
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2868
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz je i posiekaj drobno. Sery pokrój w małą kostkę. Całość umieść w misce. Dodaj łyżeczkę soku z cytryny, majonez i jogurt. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.
Każdy plasterek szynki posmaruj serkiem śmietankowym. Wyłóż farsz i zawiń mocno. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Podawaj na zimno.