Do góry

Przekąski Przepis na:

Szynka z wolnowaru

Szynka z wolnowaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 99 Ocena: 410

Dodano:

Odsłon: 288

szybka w przygotowaniu. dobra do ryżu bądź na kanapki.

Składniki

  • szynka 300-400g w ikawałku
  • pomidory z puszki
  • bazylia
  • Chili
  • 2-3 liście laurowe
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W moim przypadku szynka była wcześniej marynowana w solance.

    Przełożyć szynkę do wolnowara. Wlać pomidory z puszki. wypłukać puszkę odrobiną wody i dodać do mięsa. doprawić chili i bazylią do smaku. Dodać liście laurowe. Wymieszać.

  2. Wolnowar ustawić na mały ogień na ok. 8 godzin.

  3. Po upływie tego czasu wyjąć szynkę i wyrzucić liście laurowe.
    Szynkę rozdrobnić widelcem. Przełożyć s powrotem do naczynia i wszystko wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń