Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wygląda łatwe Smaczne
ąkę, sól , żółtko i masło siekamy nożem .
Rozkruszamy palcami i dodajemy 2 łyżki zimnej wody.
Zagniatamy całość , zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 min.
mąką stolnicy i wycinamy pojedyncze paski o szerokości ok. 2-2,5cm.Każdy plasterek wędliny rozcinamy na pół i układamy na paskach , tak jak to pokazałam na obrazku na blogu.
Zwijamy z rulonik ( delikatnie ) , tak by powstała różyczka.
Sklejamy końcówkę.
Układamy na blasze i pieczemy ok.15 min. w temp. 200C.UWAGA!Kukajmy do piekarnika , ponieważ wędlina łatwo się spieka!Ja trzymałam 3 minutki za długo i końcówki się za bardzo spiekły!Zajadamy jeszcze ciepłe!Smacznego!
Proste, szybkie, pyszne Chrusty w trochę innym wydaniu, smakują tak samo, a z...
Odsłon: 4048
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1243
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 167
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 122
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 339
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 42
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 1243
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 167
Smaczna wieprzowa mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego, w osłonce termokurcz...
Odsłon: 122
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 339
Wątróbka to danie, które ma swoich zdeklarowanych wielbicieli i przeciwników....
Odsłon: 42
Składniki
ąkę, sól , żółtko i masło siekamy nożem . Rozkruszamy palcami i dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Zagniatamy całość , zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 min.
mąką stolnicy i wycinamy pojedyncze paski o szerokości ok. 2-2,5cm.Każdy plasterek wędliny rozcinamy na pół i układamy na paskach , tak jak to pokazałam na obrazku na blogu.
Zwijamy z rulonik ( delikatnie ) , tak by powstała różyczka.
Sklejamy końcówkę.
Układamy na blasze i pieczemy ok.15 min. w temp. 200C.UWAGA!Kukajmy do piekarnika , ponieważ wędlina łatwo się spieka!Ja trzymałam 3 minutki za długo i końcówki się za bardzo spiekły!Zajadamy jeszcze ciepłe!Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Frytki z marchewki, przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przekąski
Chipsy z jarmużu
Przekąski
Mini pizze z cukinii
Przekąski
Chrupiąca kukurydza z frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Frytki z marchewki, przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Pieczone marchewki smak...
Odsłon: 105
Chipsy z jarmużu
Przynajmniej te chipsy są zdrowe.
Odsłon: 72