Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 279
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2226
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 980
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 279
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2226
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 980
Składniki
ąkę, sól , żółtko i masło siekamy nożem . Rozkruszamy palcami i dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Zagniatamy całość , zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 30 min.
mąką stolnicy i wycinamy pojedyncze paski o szerokości ok. 2-2,5cm.Każdy plasterek wędliny rozcinamy na pół i układamy na paskach , tak jak to pokazałam na obrazku na blogu.
Zwijamy z rulonik ( delikatnie ) , tak by powstała różyczka.
Sklejamy końcówkę.
Układamy na blasze i pieczemy ok.15 min. w temp. 200C.UWAGA!Kukajmy do piekarnika , ponieważ wędlina łatwo się spieka!Ja trzymałam 3 minutki za długo i końcówki się za bardzo spiekły!Zajadamy jeszcze ciepłe!Smacznego!