Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przekąskę o 3 smakach w jednym: słodkim, słonym i kwaśnym, którą można wziąć do pracy, w biegu łyknąć między zajęciami, podać gościom lub zrobić na kolację zgłodniałej rodzince.
Nóż i deska do krojenia, blacha, łyżeczka, pędzel, miseczka
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 110
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 72
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 835
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 110
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21517
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 72
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 109
Polecam.
Odsłon: 835
Składniki
Rolkę ciasta rozwijamy i kroimy na 2 części po dłuższym boku.
Robimy odstęp od brzegu i nakładamy łyżeczką sos pomidorowy
Na sos kładziemy ser starty
Kładziemy następnie plasterek szynki, na który kładziemy pokrojony ananas wertykalnie na 4 części wokół rdzenia, a następnie na plasterki
Następnie zawijamy ananas w szynkę
Szynkę zawijamy w ciasto i odcinamy wzdłuż dłuższego brzegu.
Sklejamy końce i smarujemy wodą lub mlekiem
Posypujemy ziarnami i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza albo do uzyskania rumianego koloru