Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przekąskę o 3 smakach w jednym: słodkim, słonym i kwaśnym, którą można wziąć do pracy, w biegu łyknąć między zajęciami, podać gościom lub zrobić na kolację zgłodniałej rodzince.
Nóż i deska do krojenia, blacha, łyżeczka, pędzel, miseczka
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 315
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 810
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 315
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 810
Składniki
Rolkę ciasta rozwijamy i kroimy na 2 części po dłuższym boku.
Robimy odstęp od brzegu i nakładamy łyżeczką sos pomidorowy
Na sos kładziemy ser starty
Kładziemy następnie plasterek szynki, na który kładziemy pokrojony ananas wertykalnie na 4 części wokół rdzenia, a następnie na plasterki
Następnie zawijamy ananas w szynkę
Szynkę zawijamy w ciasto i odcinamy wzdłuż dłuższego brzegu.
Sklejamy końce i smarujemy wodą lub mlekiem
Posypujemy ziarnami i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza albo do uzyskania rumianego koloru