Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na przekąskę o 3 smakach w jednym: słodkim, słonym i kwaśnym, którą można wziąć do pracy, w biegu łyknąć między zajęciami, podać gościom lub zrobić na kolację zgłodniałej rodzince.
Nóż i deska do krojenia, blacha, łyżeczka, pędzel, miseczka
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 593
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14543
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 593
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14543
Składniki
Rolkę ciasta rozwijamy i kroimy na 2 części po dłuższym boku.
Robimy odstęp od brzegu i nakładamy łyżeczką sos pomidorowy
Na sos kładziemy ser starty
Kładziemy następnie plasterek szynki, na który kładziemy pokrojony ananas wertykalnie na 4 części wokół rdzenia, a następnie na plasterki
Następnie zawijamy ananas w szynkę
Szynkę zawijamy w ciasto i odcinamy wzdłuż dłuższego brzegu.
Sklejamy końce i smarujemy wodą lub mlekiem
Posypujemy ziarnami i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza albo do uzyskania rumianego koloru