Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest lekkie, aczkolwiek syte. Jest pełne smaku, koloru i zapachu. Przystawka ta bardzo często gości na naszym stole, a goście nie przestają się w niej rozsmakowywać. Przepis ten wypróbowali nasi widzowie i nawet relacjonowali ten fakt na FB. Gdy przygotowujemy ten przepis dom wypełniony jest od podłogi po sufit zapachem wszystkich ziół, jakie używamy do jego przygotowania. Podawana jest na chrupkiej sałacie rzymskiej, co jeszcze bardziej podkreśla walory smakowe. Musicie koniecznie wypróbować ten przepis. Jego lekkość, świeżość i oryginalny smak wprowadzą Was na zupełnie inne doznania kulinarne. Życzymy smacznego.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27647
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27647
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
200 gr kaszy Bulgur (porcja dla 4-5 osób) zaparzamy pod przykryciem we wrzącej wodzie, aż woda zostanie wchłonięta przez kaszę. Wszystkie zioła w dużej ilości dymka, pietruszka, kolendra i garść świeżej mięty kroimy i dodajemy do naszej kaszy. Tak samo z pomidorem i ogórkiem z tą różnicą że bez miąższu. Dodajemy ostrą paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawiamy sokiem z jednej cytryny oraz dodajemy olej z oliwek min 50ml, gdyż kasza lubi olej. sól do smaku oraz spora ilość pieprzu świeżo mielonego dla zaostrzenia. wszystko mieszamy i w naszym wydaniu dodajemy dla chrupkości posiekaną mieszankę sałat. Gotową przystawkę podajemy na pojedynczych liściach sałaty rzymskiej. Życzymy smacznego. Pozdrawiamy Lilith i Paweł