Do góry

Przekąski Przepis na:

Tahina po egipsku

Tahina po egipsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 10583

Dodano:

Odsłon: 270

siostra hummusu :)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miałam gotową pastę tahini, starcza na bardzo długo. wszystkie składniki przełożyłam do miseczki i wymieszałam. Jeśli możecie jeść nabiał to można dodać łyżeczkę jogurtu, wtedy tahina jest bardziej biała i lżejsza.

  2. Swoją tahinę udekorowałam podprażonymi ziarnami sezamu. najlepiej smakuje z chrupkimi warzywami lub egipskim chlebkiem i jest smaczna jako sos do bliskowschodnich potraw. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń