Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Miałam gotową pastę tahini, starcza na bardzo długo. wszystkie składniki przełożyłam do miseczki i wymieszałam. Jeśli możecie jeść nabiał to można dodać łyżeczkę jogurtu, wtedy tahina jest bardziej biała i lżejsza.
Swoją tahinę udekorowałam podprażonymi ziarnami sezamu. najlepiej smakuje z chrupkimi warzywami lub egipskim chlebkiem i jest smaczna jako sos do bliskowschodnich potraw. Smacznego!