Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 87
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 762
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 482
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 327
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 87
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 762
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 482
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 327
Składniki
Miałam gotową pastę tahini, starcza na bardzo długo. wszystkie składniki przełożyłam do miseczki i wymieszałam. Jeśli możecie jeść nabiał to można dodać łyżeczkę jogurtu, wtedy tahina jest bardziej biała i lżejsza.
Swoją tahinę udekorowałam podprażonymi ziarnami sezamu. najlepiej smakuje z chrupkimi warzywami lub egipskim chlebkiem i jest smaczna jako sos do bliskowschodnich potraw. Smacznego!