Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele rzeczy wprawia w dobry nastrój tak dobrze jak smaczne jedzenie. Dobrym rozpoczęciem weekendowego lenistwa może być wieczorne spotkanie ze znajomymi. Jedną z najszybszych do przygotowania przekąsek jest tapenada, czyli pasta z czarnych oliwek. Jeśli mamy ją zrobioną wcześniej, wystarczy tylko zaopatrzyć się w grzanki lub chrupiącą bagietkę i białe wino.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 101
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 95
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 101
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 95
Składniki
Oliwki, kapary, filety anchowies i czosnek wrzucić do blendera. Zmiksować na jednolitą masę.
Oliwę dodawać porcjami, blendując po każdym dodaniu aż do otrzymania konsystencji pasty.
Jeśli tapenada wychodzi za mało słona można dodać sól, ale z umiarem.
Tapenadą smarować chrupiące grzanki i popijać białym winem