Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele rzeczy wprawia w dobry nastrój tak dobrze jak smaczne jedzenie. Dobrym rozpoczęciem weekendowego lenistwa może być wieczorne spotkanie ze znajomymi. Jedną z najszybszych do przygotowania przekąsek jest tapenada, czyli pasta z czarnych oliwek. Jeśli mamy ją zrobioną wcześniej, wystarczy tylko zaopatrzyć się w grzanki lub chrupiącą bagietkę i białe wino.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 124
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 87
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 642
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5525
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 124
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 87
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 642
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 5525
Składniki
Oliwki, kapary, filety anchowies i czosnek wrzucić do blendera. Zmiksować na jednolitą masę.
Oliwę dodawać porcjami, blendując po każdym dodaniu aż do otrzymania konsystencji pasty.
Jeśli tapenada wychodzi za mało słona można dodać sól, ale z umiarem.
Tapenadą smarować chrupiące grzanki i popijać białym winem