Przekąski Przepis na:
Tapenada

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 821
Dodano: 05.11.2013
Odsłon: 1490
Składniki
- 100g czarnych oliwek
- 1 łyżeczka kaparów
- 3 filety anchowies
- 1 duży ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- pieprz i ew. sól
3-4 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Oliwki, kapary, filety anchowies i czosnek wrzucić do blendera. Zmiksować na jednolitą masę.
-
Oliwę dodawać porcjami, blendując po każdym dodaniu aż do otrzymania konsystencji pasty.
-
Jeśli tapenada wychodzi za mało słona można dodać sól, ale z umiarem.
-
Tapenadą smarować chrupiące grzanki i popijać białym winem
Komentarze do przepisu (2)

etui 06 listopada 2013Zgłoś do usunięcia
Błąd w tytule Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz