Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiele rzeczy wprawia w dobry nastrój tak dobrze jak smaczne jedzenie. Dobrym rozpoczęciem weekendowego lenistwa może być wieczorne spotkanie ze znajomymi. Jedną z najszybszych do przygotowania przekąsek jest tapenada, czyli pasta z czarnych oliwek. Jeśli mamy ją zrobioną wcześniej, wystarczy tylko zaopatrzyć się w grzanki lub chrupiącą bagietkę i białe wino.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4103
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423242
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4103
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423242
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2634
Składniki
Oliwki, kapary, filety anchowies i czosnek wrzucić do blendera. Zmiksować na jednolitą masę.
Oliwę dodawać porcjami, blendując po każdym dodaniu aż do otrzymania konsystencji pasty.
Jeśli tapenada wychodzi za mało słona można dodać sól, ale z umiarem.
Tapenadą smarować chrupiące grzanki i popijać białym winem