Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzechów na bazie jogurtu. Jest to ulubiona przystawka Bułgarów w upalne dni.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 510
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2286
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1027
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 510
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2286
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1027
Składniki
Wymyte ogórki ścieramy na wiórki,ścieramy również czosnek na drobniejszych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, lekko rozdrobione orzechy, oliwę, sól, pieprz i jogurt. Wszystkie składniki mieszamy. Możemy udekorować na wierzchu gałązką koperku, plasterkiem rzodkiewki i plasterkami ogórka oraz orzechami. Smacznego !!!