Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzechów na bazie jogurtu. Jest to ulubiona przystawka Bułgarów w upalne dni.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 813
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 813
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Wymyte ogórki ścieramy na wiórki,ścieramy również czosnek na drobniejszych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, lekko rozdrobione orzechy, oliwę, sól, pieprz i jogurt. Wszystkie składniki mieszamy. Możemy udekorować na wierzchu gałązką koperku, plasterkiem rzodkiewki i plasterkami ogórka oraz orzechami. Smacznego !!!