Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzechów na bazie jogurtu. Jest to ulubiona przystawka Bułgarów w upalne dni.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3154
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3154
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
Składniki
Wymyte ogórki ścieramy na wiórki,ścieramy również czosnek na drobniejszych oczkach. Dodajemy pokrojony koperek, lekko rozdrobione orzechy, oliwę, sól, pieprz i jogurt. Wszystkie składniki mieszamy. Możemy udekorować na wierzchu gałązką koperku, plasterkiem rzodkiewki i plasterkami ogórka oraz orzechami. Smacznego !!!