Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartę można polać według upodobań - ketchupem, sosem czosnkowym lub innym.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1303
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4109
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1053
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 236
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1303
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4109
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1053
Składniki
Masło zagnieść z 2 szklankami mąki i odrobiną soli. Gdy ciasto jest zbyt suche można dodać troszkę wody.
Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Moja blaszka ma rozmiar 27cm. Ugnieść dłońmi lekko podnoszą brzeg ciasta. Nakłuć widelcem.
Cebule pokroić w kostkę. Dobrze przyprawić solą i pieprzem. Lekko podlać wodą. Zeszklić na patelni.
Na drugą patelnię wsypać 2 łyżki mąki i lekko zrumienić. Dodać 2 łyżki oleju. Dokładnie wymieszać. Dodać mleko i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Pomidory sparzyć i pokroić w kosteczki. Natkę pietruszki pokroić drobno. Do mlecznej masy dodać cebulę, pomidory i pietruszkę. Dokładnie wymieszać.
Masę wyłożyć na ciasto. Piec ok 40 minut w 180 stopniach.