Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tartę można polać według upodobań - ketchupem, sosem czosnkowym lub innym.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8991
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8991
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Masło zagnieść z 2 szklankami mąki i odrobiną soli. Gdy ciasto jest zbyt suche można dodać troszkę wody.
Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Moja blaszka ma rozmiar 27cm. Ugnieść dłońmi lekko podnoszą brzeg ciasta. Nakłuć widelcem.
Cebule pokroić w kostkę. Dobrze przyprawić solą i pieprzem. Lekko podlać wodą. Zeszklić na patelni.
Na drugą patelnię wsypać 2 łyżki mąki i lekko zrumienić. Dodać 2 łyżki oleju. Dokładnie wymieszać. Dodać mleko i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Pomidory sparzyć i pokroić w kosteczki. Natkę pietruszki pokroić drobno. Do mlecznej masy dodać cebulę, pomidory i pietruszkę. Dokładnie wymieszać.
Masę wyłożyć na ciasto. Piec ok 40 minut w 180 stopniach.