Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w kilka minut wyczarować efektowną przekąskę dla niezapowiedzianych gości? Ja zawsze w swojej lodówce mam ciasto francuskie, które przygotowuje na dziesiątki różnych sposobów. Ostatnim moim odkryciem jest tarta cebulowa. Dzięki wykorzystaniu białej i czerwonej cebuli tarta wygląda niesamowicie atrakcyjnie. Jej przyrządzenie jest banalnie proste, dlatego warto zapamiętać ten przepis.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2682
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20192
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 798
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietankę i starty ser. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy.
Rozwijamy płat ciasta francuskiego i nakłuwamy je gęsto widelcem pozostawiając margines około 2 cm z każdej strony. Brzegi ciasta zwijamy po około 1 cm z każdej strony, tak aby były nieco grubsze. Środek ciasta smarujemy wcześniej przygotowanym sosem. Na wierzch rozkładamy plastry cebuli.
Tartę cebulową pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.
Po upieczeniu tartę studzimy na kratce. Po przestudzeniu kroimy i serwujemy gościom.