Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak w kilka minut wyczarować efektowną przekąskę dla niezapowiedzianych gości? Ja zawsze w swojej lodówce mam ciasto francuskie, które przygotowuje na dziesiątki różnych sposobów. Ostatnim moim odkryciem jest tarta cebulowa. Dzięki wykorzystaniu białej i czerwonej cebuli tarta wygląda niesamowicie atrakcyjnie. Jej przyrządzenie jest banalnie proste, dlatego warto zapamiętać ten przepis.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 94
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 485
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 213
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 175
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 94
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 485
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 213
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 175
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy śmietankę i starty ser. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy.
Rozwijamy płat ciasta francuskiego i nakłuwamy je gęsto widelcem pozostawiając margines około 2 cm z każdej strony. Brzegi ciasta zwijamy po około 1 cm z każdej strony, tak aby były nieco grubsze. Środek ciasta smarujemy wcześniej przygotowanym sosem. Na wierzch rozkładamy plastry cebuli.
Tartę cebulową pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.
Po upieczeniu tartę studzimy na kratce. Po przestudzeniu kroimy i serwujemy gościom.