Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 202
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5391
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 873
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 202
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5391
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 873
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche - schłodzić min 1 godz.
Grzyby i cebulę ( kostka) doprawić i usmażyć na maśle na złoty kolor. Do usmażonej juz masy dodać śmietanę i dusić jakies 5 min ciągle mieszając - farsz ewentualnie doprawić i schłodzić
Ciastem wylepić spód i brzegi wysmarowanej masłem formy, ponakłuwać widelcem i podpiec 10 min w temp. 190 st.
Na podpieczony spód wyłożyć farsz , posypać serem oscypkiem, zapiekać jeszcze ok.15-20 min. tem 170 st., posypać natką
Niech grzybowe aromaty napełnią cały dom , a tarta - puste żołądki.
Smacznego