Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 111
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 79
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 111
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 79
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche - schłodzić min 1 godz.
Grzyby i cebulę ( kostka) doprawić i usmażyć na maśle na złoty kolor. Do usmażonej juz masy dodać śmietanę i dusić jakies 5 min ciągle mieszając - farsz ewentualnie doprawić i schłodzić
Ciastem wylepić spód i brzegi wysmarowanej masłem formy, ponakłuwać widelcem i podpiec 10 min w temp. 190 st.
Na podpieczony spód wyłożyć farsz , posypać serem oscypkiem, zapiekać jeszcze ok.15-20 min. tem 170 st., posypać natką
Niech grzybowe aromaty napełnią cały dom , a tarta - puste żołądki.
Smacznego