Przekąski Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche - schłodzić min 1 godz.
Grzyby i cebulę ( kostka) doprawić i usmażyć na maśle na złoty kolor. Do usmażonej juz masy dodać śmietanę i dusić jakies 5 min ciągle mieszając - farsz ewentualnie doprawić i schłodzić
Ciastem wylepić spód i brzegi wysmarowanej masłem formy, ponakłuwać widelcem i podpiec 10 min w temp. 190 st.
Na podpieczony spód wyłożyć farsz , posypać serem oscypkiem, zapiekać jeszcze ok.15-20 min. tem 170 st., posypać natką
Niech grzybowe aromaty napełnią cały dom , a tarta - puste żołądki.
Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Attaga08 02 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
A Ja właśnie "nienawidzę ;)" twoich przepisów,które są na pewno przepysznie , ponieważ nie mogę jeść ulubionych przeze mnie grzybów :( .1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 02 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Amidalla- bardzo dziękuję za miłe słowa i zapraszam do kosztowania moich dań, a co do grzybów- kocham las i spacery więc co roku moja spiżarka i zamrazarka pękają w szwach od leśnych skarbów ( nie tylko grzybów), które cała rodzina uwielbia. pozdrawiam3 Kto głosował? | Odpowiedz

amidalla 02 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Gdy widzę w tytule przepisu słowo "grzyb", to już wiem, że to Twoje dzieło:) Uwielbiam Cię za wszystkie grzybowe (i nie tylko) przepisy. Ten wypróbuję również. Pozdrawiam3 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 16 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
ale to musi być dobre poprostu coś innego ...3 Kto głosował? | Odpowiedz

aktorod 15 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Muszę wypróbować, pozdrawiam!!!3 Kto głosował? | Odpowiedz