Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 57
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 57
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 124
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche - schłodzić min 1 godz.
Grzyby i cebulę ( kostka) doprawić i usmażyć na maśle na złoty kolor. Do usmażonej juz masy dodać śmietanę i dusić jakies 5 min ciągle mieszając - farsz ewentualnie doprawić i schłodzić
Ciastem wylepić spód i brzegi wysmarowanej masłem formy, ponakłuwać widelcem i podpiec 10 min w temp. 190 st.
Na podpieczony spód wyłożyć farsz , posypać serem oscypkiem, zapiekać jeszcze ok.15-20 min. tem 170 st., posypać natką
Niech grzybowe aromaty napełnią cały dom , a tarta - puste żołądki.
Smacznego