Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wszystkim bo taka tarta smakuje wybornie ;))
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 933
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1894
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6460
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 933
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1894
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6460
Składniki
ciasto zagniatamy z podanych składników. Ja od razu wylepiam formę do tarty i wkładam do lodówki minimum na godzinkę. Brzegi spodu przykrywamy aluminiową folią. Podpiekamy spód w piekarniku nagrzanym na 180ºC (termoobieg) przez około 10 minut.
W między czasie przygotowujemy nadzienie nadzienie. Pokrojoną w kostkę cebulę przesmażamy, dodajemy czosnek wrzucamy mięso , chwilę przesmażamy i dodajemy pozostałe przyprawy.
Wyciągamy spód z piekarnika zdejmujemy paski folii i wykładamy nadzienie na spód. Starty ser mieszamy z jajkiem i mlekiem i wykładamy na nadzienie. Pieczemy tartę w 160ºC (termoobieg) przez około 25 minut.