Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wszystkim bo taka tarta smakuje wybornie ;))
ciasto zagniatamy z podanych składników. Ja od razu wylepiam formę do tarty i wkładam do lodówki minimum na godzinkę. Brzegi spodu przykrywamy aluminiową folią. Podpiekamy spód w piekarniku nagrzanym na 180ºC (termoobieg) przez około 10 minut.
W między czasie przygotowujemy nadzienie nadzienie. Pokrojoną w kostkę cebulę przesmażamy, dodajemy czosnek wrzucamy mięso , chwilę przesmażamy i dodajemy pozostałe przyprawy.
Wyciągamy spód z piekarnika zdejmujemy paski folii i wykładamy nadzienie na spód. Starty ser mieszamy z jajkiem i mlekiem i wykładamy na nadzienie. Pieczemy tartę w 160ºC (termoobieg) przez około 25 minut.
Krucha tarta z owocami i słodką bezą. Sprawdzi się idealnie na zbliżające się...
Odsłon: 989
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 213
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1367
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 140
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 196
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 213
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1367
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 140
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 196
Składniki
ciasto zagniatamy z podanych składników. Ja od razu wylepiam formę do tarty i wkładam do lodówki minimum na godzinkę. Brzegi spodu przykrywamy aluminiową folią. Podpiekamy spód w piekarniku nagrzanym na 180ºC (termoobieg) przez około 10 minut.
W między czasie przygotowujemy nadzienie nadzienie. Pokrojoną w kostkę cebulę przesmażamy, dodajemy czosnek wrzucamy mięso , chwilę przesmażamy i dodajemy pozostałe przyprawy.
Wyciągamy spód z piekarnika zdejmujemy paski folii i wykładamy nadzienie na spód. Starty ser mieszamy z jajkiem i mlekiem i wykładamy na nadzienie. Pieczemy tartę w 160ºC (termoobieg) przez około 25 minut.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paluchy z ciasta francuskiego
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Przekąski
Wątrobowy torcik
Paluchy z ciasta francuskiego
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
Odsłon: 59
Szparagi w cieście francuskim
Jeśli wiosna, to muszą być szparagi – zielone, chrupiące, najlepsze o tej por...
Odsłon: 107