Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wszystkim bo taka tarta smakuje wybornie ;))
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10973
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 210
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 366
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10973
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 210
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 366
Składniki
ciasto zagniatamy z podanych składników. Ja od razu wylepiam formę do tarty i wkładam do lodówki minimum na godzinkę. Brzegi spodu przykrywamy aluminiową folią. Podpiekamy spód w piekarniku nagrzanym na 180ºC (termoobieg) przez około 10 minut.
W między czasie przygotowujemy nadzienie nadzienie. Pokrojoną w kostkę cebulę przesmażamy, dodajemy czosnek wrzucamy mięso , chwilę przesmażamy i dodajemy pozostałe przyprawy.
Wyciągamy spód z piekarnika zdejmujemy paski folii i wykładamy nadzienie na spód. Starty ser mieszamy z jajkiem i mlekiem i wykładamy na nadzienie. Pieczemy tartę w 160ºC (termoobieg) przez około 25 minut.