Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, ona naprawdę smakuje jak hamburger:). A jeśli nie wierzycie - spróbujcie ją zrobić.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231730
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4945
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36276
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231730
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4945
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36276
        
        
                Składniki
Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Wałkujemy cienko, wyklejamy nim formę na tartę o średnicy 27cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia.
W międzyczasie przygotowujemy farsz. Na rozgrzanym oleju podsmażamy wołowinę i pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zarumienią dodajemy posiekany drobno czosnek, keczup i musztardę. Dusimy do odparowania płynów. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Farsz wykładamy na podpieczony spód. Jajko mieszamy z mlekiem i startym serem. Masą zalewamy tartę. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 20-30 minut, do zarumienienia.
Na upieczoną tartę wykładamy pokrojoną sałatę i warzywa. Polewamy keczupem i sosem czosnkowym.