Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, ona naprawdę smakuje jak hamburger:). A jeśli nie wierzycie - spróbujcie ją zrobić.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8248
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8248
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Składniki
Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Wałkujemy cienko, wyklejamy nim formę na tartę o średnicy 27cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia.
W międzyczasie przygotowujemy farsz. Na rozgrzanym oleju podsmażamy wołowinę i pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zarumienią dodajemy posiekany drobno czosnek, keczup i musztardę. Dusimy do odparowania płynów. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Farsz wykładamy na podpieczony spód. Jajko mieszamy z mlekiem i startym serem. Masą zalewamy tartę. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 20-30 minut, do zarumienienia.
Na upieczoną tartę wykładamy pokrojoną sałatę i warzywa. Polewamy keczupem i sosem czosnkowym.