Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1206
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113538
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34071
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1206
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113538
Składniki
Wykonanie: Mąkę wyrobić z masłem, jajkiem, 3 łyżkami mleka, solą i odrobiną wody. Następnie przykryć i schłodzić. Na rozgrzanym oleju przysmażyć posiekaną cebulę i szynkę. Śmietankę rozbełtać z resztą mleka, 3 jajkami, startym serem i przyprawami do smaku, dodać przysmażoną cebulę i szynkę i lekko wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować, przenieść do natłuszczonej formy, wylać przygotowaną masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 60 minut.