Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1101
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11259
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 363
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 395
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1101
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11259
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 363
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 395
Składniki
Wykonanie: Mąkę wyrobić z masłem, jajkiem, 3 łyżkami mleka, solą i odrobiną wody. Następnie przykryć i schłodzić. Na rozgrzanym oleju przysmażyć posiekaną cebulę i szynkę. Śmietankę rozbełtać z resztą mleka, 3 jajkami, startym serem i przyprawami do smaku, dodać przysmażoną cebulę i szynkę i lekko wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować, przenieść do natłuszczonej formy, wylać przygotowaną masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 60 minut.