Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4140
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4140
Składniki
Wykonanie: Mąkę wyrobić z masłem, jajkiem, 3 łyżkami mleka, solą i odrobiną wody. Następnie przykryć i schłodzić. Na rozgrzanym oleju przysmażyć posiekaną cebulę i szynkę. Śmietankę rozbełtać z resztą mleka, 3 jajkami, startym serem i przyprawami do smaku, dodać przysmażoną cebulę i szynkę i lekko wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować, przenieść do natłuszczonej formy, wylać przygotowaną masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 60 minut.