Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4058
Dodano: 12.07.2014
Odsłon: 2388
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Wylepiamy ciastem foremkę.Nakłówamy widelcem. Wkładamy ciasto do piekarnika /220 stopni/ na 5-10 minut.Szpinak powinien być rozmrożony i odcedzony.Patelnie polewamy oliwą z oliwek i wstawiamy na ogień. Po chwili wrzucamy przecisniete czosnek i smażymy aż się zeszkli. Wrzucamy szpinak, mieszamy i odparowujemy.Szpinak musi stać się gęstą masą. Doprawiamy do smaku startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Widelcem ropztrzepujemy jajko i dodajemy jogurt. Dodajemy starty żólty ser w takiej ilości jaką wolimy:) Łączymy masę jajeczną z masą szpinakową. Wykładamy farsz na ciasto i posypujemy serem. Pieczemy w tej samej temp.aż wierzch farszu zetnie się i zarumieni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

luna76 12 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
rewelacja!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

maluszekk 12 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Ciekawy i łatwy przepis :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 12 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Beatko ,obłędna tarta! Pozdrawiam ;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz