Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14631
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1392
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14631
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1392
Składniki
Mąkę, 1 jajko, kremówkę, szczyptę soli, rozdrobniony tłuszcz i mielone orzechy wyrobić na gładko, schłodzić (30minut). Brukselkę gotować 10 minut w osolonej wodzie, odcedzić. Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju. Ser zetrzeć. Resztę jajek wymieszać ze śmietaną, musztardą, serem, solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na placek miedzy 2 warstwami folii (średnica 30 cm), umieścić w natłuszczonej formie (średnica 26cm). Obłożyć brukselką i cebulką. Polać śmietaną. Posypać płatkami migdałów, piec 40 minut w temp 200 stc.