Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z kuchni włoskiej. Ale z ciastem francuskim ... hmmm
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 130
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101347
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5869
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 130
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101347
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5869
Składniki
Ciasto francuskie pokroiłem na kwadraty o długości boków ok. 12 cm. Odcięte kawałki i gotowe kwadraty wstawiłem do lodówki na 30 minut. Schłodzone kwadraty z ciasta ułożyłem na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, brzegi ciasta skropiłem odrobina wody, a z reszty ciasta uformowałem ranty wokół każdego kwadratu. Cebulę pokroiłem w cząstki, paprykę na połowę, oczyściłem z pestek. Cebulę i paprykę umieściłem na 15 minut na rozgrzanym grillu, zapiekłem, aż skórka zrobiła się miejscami czarna. Paprykę po ostudzeniu obrałem ze skórki, pokroiłem w paski. Kwadraty ciasta przykryłem folią aluminiową, piekłem 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C. Zdjąłem folię i piekłem jeszcze przez 5 minut.
Cebulę, paski papryki, pomidory przekrojone na pół i ser ułożyłem na upieczonych kwadratach , a na nich rozłożyłem gałązki tymianku. Tarty zapiekałem jeszcze przez 15 minut, aż przybrały złotobrązowy kolor.