Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5511
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8827
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7692
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5259
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5511
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8827
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7692
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5259
Składniki
Wykonanie tarty: Mało włożyć do mąki i posiekać nożem. Dodać jajko, sól i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim nasmarowaną masłem formę. Nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Cebulę, pieczarki, paprykę pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Następnie wyłożyć na podpieczone ciasto, posypać kukurydzą. Śmietanę zmiksować z jajkami, dodać starty ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać łyżką. Zalać tatrę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż jajka się zetną.