Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415941
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2728
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4065
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415941
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2728
Składniki
Wykonanie tarty: Mało włożyć do mąki i posiekać nożem. Dodać jajko, sól i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim nasmarowaną masłem formę. Nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Cebulę, pieczarki, paprykę pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Następnie wyłożyć na podpieczone ciasto, posypać kukurydzą. Śmietanę zmiksować z jajkami, dodać starty ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać łyżką. Zalać tatrę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż jajka się zetną.