Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 411
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 24
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 411
Składniki
Wykonanie tarty: Mało włożyć do mąki i posiekać nożem. Dodać jajko, sól i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto włożyć do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim nasmarowaną masłem formę. Nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Cebulę, pieczarki, paprykę pokroić i podsmażyć na tłuszczu. Następnie wyłożyć na podpieczone ciasto, posypać kukurydzą. Śmietanę zmiksować z jajkami, dodać starty ser, przyprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać łyżką. Zalać tatrę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec aż jajka się zetną.