Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu tarta, a że z kozim serem więc wg mnie pyszna. FROMAGE DE CHEVRE, czyli kozi ser, to prowansalski przebój.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10444
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336783
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4374
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10444
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336783
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4374
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423849
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do 190 stopni C. Ciasto rozmroziłem, a gdy stało się miękkie i elastyczne, wyłożyłem nim formę na tartę. Wystające brzegi ciasta odciąłem ostrym nożem. Nadzienie : cebulę posiekałem, usmażyłem na złoty kolor na 2 łyżkach oliwy. Doprawiłem solą i pieprzem. Na cieście rozłożyłem cebulę, połowę pokruszonego sera oraz obrane i pokrojone w plasterki pomidory. Posypałem resztą sera, oprószyłem solą i pieprzem oraz suszona bazylią, skropiłem pozostałą oliwą. Zapiekałem, aż ser zaczął się rumienić ( ok. 20 minut ).