Przekąski Przepis na:
Tarta z pomidorami i kozim serem

Przepisów i artykułów: 864 Ocena: 16569
Dodano: 18.02.2016
Odsłon: 2611
Składniki
- 500 g mrożonego ciasta francuskiego
- świeża bazylia
- Farsz : 500 g pomidorów
- 200 g koziego sera
- 1 średnia cebula
- 3 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
- suszona bazylia
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Rozgrzałem piekarnik do 190 stopni C. Ciasto rozmroziłem, a gdy stało się miękkie i elastyczne, wyłożyłem nim formę na tartę. Wystające brzegi ciasta odciąłem ostrym nożem.
Nadzienie : cebulę posiekałem, usmażyłem na złoty kolor na 2 łyżkach oliwy.
Doprawiłem solą i pieprzem. Na cieście rozłożyłem cebulę, połowę pokruszonego sera oraz obrane i pokrojone w plasterki pomidory. Posypałem resztą sera, oprószyłem solą i pieprzem oraz suszona bazylią, skropiłem pozostałą oliwą. Zapiekałem, aż ser zaczął się rumienić ( ok. 20 minut ).
Komentarze do przepisu (2)

Futka 19 lutego 2016Zgłoś do usunięcia
Przepyszna tarta <3 :) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz