Do góry

Przekąski Przepis na:

Tarta z pomidorami i kozim serem

Tarta z pomidorami i kozim serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 864 Ocena: 16569

Dodano:

Odsłon: 2611

Prosta i szybka w przygotowaniu tarta, a że z kozim serem więc wg mnie pyszna. FROMAGE DE CHEVRE, czyli kozi ser, to prowansalski przebój.

Składniki

  • 500 g mrożonego ciasta francuskiego
  • świeża bazylia
  • Farsz : 500 g pomidorów
  • 200 g koziego sera
  • 1 średnia cebula
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • suszona bazylia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozgrzałem piekarnik do 190 stopni C. Ciasto rozmroziłem, a gdy stało się miękkie i elastyczne, wyłożyłem nim formę na tartę. Wystające brzegi ciasta odciąłem ostrym nożem.
    Nadzienie : cebulę posiekałem, usmażyłem na złoty kolor na 2 łyżkach oliwy.
    Doprawiłem solą i pieprzem. Na cieście rozłożyłem cebulę, połowę pokruszonego sera oraz obrane i pokrojone w plasterki pomidory. Posypałem resztą sera, oprószyłem solą i pieprzem oraz suszona bazylią, skropiłem pozostałą oliwą. Zapiekałem, aż ser zaczął się rumienić ( ok. 20 minut ).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń