Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka w przygotowaniu tarta, a że z kozim serem więc wg mnie pyszna. FROMAGE DE CHEVRE, czyli kozi ser, to prowansalski przebój.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9161
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4812
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 34
Dziś do pracy.
Odsłon: 636
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 95
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9161
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4812
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 34
Dziś do pracy.
Odsłon: 636
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do 190 stopni C. Ciasto rozmroziłem, a gdy stało się miękkie i elastyczne, wyłożyłem nim formę na tartę. Wystające brzegi ciasta odciąłem ostrym nożem. Nadzienie : cebulę posiekałem, usmażyłem na złoty kolor na 2 łyżkach oliwy. Doprawiłem solą i pieprzem. Na cieście rozłożyłem cebulę, połowę pokruszonego sera oraz obrane i pokrojone w plasterki pomidory. Posypałem resztą sera, oprószyłem solą i pieprzem oraz suszona bazylią, skropiłem pozostałą oliwą. Zapiekałem, aż ser zaczął się rumienić ( ok. 20 minut ).