Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7663
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 239
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2656
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7663
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 239
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2656
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć rękami, powinno od nich łatwo odchodzić. Rozwałkuj je na placek o grubości ok. 1 cm. Okrągłą miską lub foremką wycinaj z ciasta równe płaty i wyklejaj nimi posmarowane leciutko masłem i wysypane bułką tartą foremki do tartinek.
Kiełbaski i miąższ pomidora pokrój w kosteczkę, pestki odrzuć. Kukurydzę osącz z zalewy. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Tartinki napełniaj po kolei kiełbaską, pomidorem, kukurydzą i posyp serem. Piecz przez 15 min w 200 st.