Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99963
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5808
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99963
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5812
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5808
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć rękami, powinno od nich łatwo odchodzić. Rozwałkuj je na placek o grubości ok. 1 cm. Okrągłą miską lub foremką wycinaj z ciasta równe płaty i wyklejaj nimi posmarowane leciutko masłem i wysypane bułką tartą foremki do tartinek.
Kiełbaski i miąższ pomidora pokrój w kosteczkę, pestki odrzuć. Kukurydzę osącz z zalewy. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Tartinki napełniaj po kolei kiełbaską, pomidorem, kukurydzą i posyp serem. Piecz przez 15 min w 200 st.