Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar wołowy z dodatkiem cebuli i ogórków konserwowych oraz przypraw.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 827
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12681
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 827
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12681
Składniki
Wołowinę umyć, osuszyć i zmielić lub zblendować, w zależności od preferencji.
Mięso podzielić na odpowiednią ilość porcji, z których każdą uformować na talerzach w taki sposób, aby możliwe było umieszczenie w każdej jednego surowego żółtka.
Jajka sparzyć wrzątkiem, oddzielić białka od żółtek.
W każdej porcji mięsa przygotowanego w etapie 2 umieścić po jednym żółtku.
Cebulę i ogórki drobno posiekać.
Każdą porcję mięsa uzupełnić cebulą i ogórkami i oprószyć pieprzem.
Do tatara osobno podać musztardę i sól, aby każdy mógł przyprawić go tak, jak lubi najbardziej :)