Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar wołowy z dodatkiem cebuli i ogórków konserwowych oraz przypraw.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7592
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2458
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7592
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 216
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2458
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Wołowinę umyć, osuszyć i zmielić lub zblendować, w zależności od preferencji.
Mięso podzielić na odpowiednią ilość porcji, z których każdą uformować na talerzach w taki sposób, aby możliwe było umieszczenie w każdej jednego surowego żółtka.
Jajka sparzyć wrzątkiem, oddzielić białka od żółtek.
W każdej porcji mięsa przygotowanego w etapie 2 umieścić po jednym żółtku.
Cebulę i ogórki drobno posiekać.
Każdą porcję mięsa uzupełnić cebulą i ogórkami i oprószyć pieprzem.
Do tatara osobno podać musztardę i sól, aby każdy mógł przyprawić go tak, jak lubi najbardziej :)