Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar

Tatar

Autor:

Przepisów i artykułów: 275 Ocena: 1348

Dodano:

Odsłon: 3472

Tatar wołowy z dodatkiem cebuli i ogórków konserwowych oraz przypraw.

Składniki

  • Wołowina świeża, może być ligawa, około 400 g
  • Żółtko jaja kurzego tyle szt. ile porcji tatara
  • Cebula biała duża 2 szt.
  • Ogórki konserwowe średniej wielkości 8 szt.
  • Sól
  • Świeżo mielony pieprz
  • Musztarda sarepska
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tatar

Przygotowanie

  1. Wołowinę umyć, osuszyć i zmielić lub zblendować, w zależności od preferencji.

  2. Mięso podzielić na odpowiednią ilość porcji, z których każdą uformować na talerzach w taki sposób, aby możliwe było umieszczenie w każdej jednego surowego żółtka.

  3. Jajka sparzyć wrzątkiem, oddzielić białka od żółtek.

  4. W każdej porcji mięsa przygotowanego w etapie 2 umieścić po jednym żółtku.

  5. Cebulę i ogórki drobno posiekać.

  6. Każdą porcję mięsa uzupełnić cebulą i ogórkami i oprószyć pieprzem.

  7. Do tatara osobno podać musztardę i sól, aby każdy mógł przyprawić go tak, jak lubi najbardziej :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń