Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na befszyk tatarski z ciekawymi dodatkami
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 151
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6287
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 196
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 151
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6287
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 196
Składniki
Najlepszy tatar jest siekany. Mięso pokroiłam w cienkie plastry, potem w paseczki i w drobniusieńką kostkę i jeszcze to przesiekałam. W miseczce wymieszałam je z oliwą, odrobiną wody, sosem sojowym i pieprzem i szczyptą soli. Pokroiłam w kosteczkę paprykę marynowaną- coś octowo słodkiego, dodałam kapary- coś słono octowego, cebulę- coś świeżego. Dodałam też do kompozycji: świeże liście bazylii i posiekany koperek. Mięso uformowałam w kulę, w dołek po środku wlałam oliwę i całość obficie posypałam pieprzem. Smacznego :)