Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na befszyk tatarski z ciekawymi dodatkami
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3908
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19850
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2984
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4150
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3908
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19850
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2984
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4150
Składniki
Najlepszy tatar jest siekany. Mięso pokroiłam w cienkie plastry, potem w paseczki i w drobniusieńką kostkę i jeszcze to przesiekałam. W miseczce wymieszałam je z oliwą, odrobiną wody, sosem sojowym i pieprzem i szczyptą soli. Pokroiłam w kosteczkę paprykę marynowaną- coś octowo słodkiego, dodałam kapary- coś słono octowego, cebulę- coś świeżego. Dodałam też do kompozycji: świeże liście bazylii i posiekany koperek. Mięso uformowałam w kulę, w dołek po środku wlałam oliwę i całość obficie posypałam pieprzem. Smacznego :)