Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na befszyk tatarski z ciekawymi dodatkami
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2313
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421494
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2091
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2313
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421494
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2091
Składniki
Najlepszy tatar jest siekany. Mięso pokroiłam w cienkie plastry, potem w paseczki i w drobniusieńką kostkę i jeszcze to przesiekałam. W miseczce wymieszałam je z oliwą, odrobiną wody, sosem sojowym i pieprzem i szczyptą soli. Pokroiłam w kosteczkę paprykę marynowaną- coś octowo słodkiego, dodałam kapary- coś słono octowego, cebulę- coś świeżego. Dodałam też do kompozycji: świeże liście bazylii i posiekany koperek. Mięso uformowałam w kulę, w dołek po środku wlałam oliwę i całość obficie posypałam pieprzem. Smacznego :)