Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na befszyk tatarski z ciekawymi dodatkami
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Najlepszy tatar jest siekany. Mięso pokroiłam w cienkie plastry, potem w paseczki i w drobniusieńką kostkę i jeszcze to przesiekałam. W miseczce wymieszałam je z oliwą, odrobiną wody, sosem sojowym i pieprzem i szczyptą soli. Pokroiłam w kosteczkę paprykę marynowaną- coś octowo słodkiego, dodałam kapary- coś słono octowego, cebulę- coś świeżego. Dodałam też do kompozycji: świeże liście bazylii i posiekany koperek. Mięso uformowałam w kulę, w dołek po środku wlałam oliwę i całość obficie posypałam pieprzem. Smacznego :)