Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 745 Ocena: 15403
Dodano: 30.03.2018
Odsłon: 813
1-2 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Najlepszy tatar jest siekany.
Mięso pokroiłam w cienkie plastry, potem w paseczki i w drobniusieńką kostkę i jeszcze to przesiekałam.
W miseczce wymieszałam je z oliwą, odrobiną wody, sosem sojowym i pieprzem i szczyptą soli.
Pokroiłam w kosteczkę paprykę marynowaną- coś octowo słodkiego, dodałam kapary- coś słono octowego, cebulę- coś świeżego. Dodałam też do kompozycji: świeże liście bazylii i posiekany koperek.
Mięso uformowałam w kulę, w dołek po środku wlałam oliwę i całość obficie posypałam pieprzem.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (15)

GREGORHSPEED 31 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Tylko "twardziele" zjedzą...uwielbiam surowe mięso...no, niestety inaczej nie da się spróbować przed podaniem klientowi. Ponad setkę wydałem i wszyscy zadowoleni ;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 30 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Tatar ... coś tam kiedyś się jadło, ale teraz bez tych wspomnianych % nie łyknę xD Odpowiedzi: 6 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 30 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Znów super pomysł,jak dla mnie to poproszę z żółtkiem:) Odpowiedzi: 5 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz