Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam się szczerze, że do tej pory nie wiedziałam, że surową gęś też można jeść :-) Dla mnie tatar ograniczał się tylko do wołowiny i łososia. Jednak spróbowała i zrobiłam... nie żałuję, bo jak ktoś lubi surowe mięso, to na tatarze z gęsiny się nie zawiedzie. Poniżej przepis na 2-3 porcje.
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 138
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 99
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 138
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 99
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 75
Składniki
Filet umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso można zmielić lub drobno posiekać. Cebulę, pieczarki, kapary i korniszonki drobno pokroić. Dodać ziarna pieprzu i żółtko. Doprawić solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać (można to zrobić ręką). Tatar świetnie smakuje z grzankami, ja jednak podałam z podpłomykami i też było pysznie. SMACZNEGO!!!