Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznam się szczerze, że do tej pory nie wiedziałam, że surową gęś też można jeść :-) Dla mnie tatar ograniczał się tylko do wołowiny i łososia. Jednak spróbowała i zrobiłam... nie żałuję, bo jak ktoś lubi surowe mięso, to na tatarze z gęsiny się nie zawiedzie. Poniżej przepis na 2-3 porcje.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 276
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 233
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1348
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 276
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 233
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1348
Składniki
Filet umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso można zmielić lub drobno posiekać. Cebulę, pieczarki, kapary i korniszonki drobno pokroić. Dodać ziarna pieprzu i żółtko. Doprawić solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać (można to zrobić ręką). Tatar świetnie smakuje z grzankami, ja jednak podałam z podpłomykami i też było pysznie. SMACZNEGO!!!