Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar z łososia

Tatar z łososia

Autor:

Przepisów i artykułów: 133 Ocena: 979

Dodano:

Odsłon: 125

Danie dla miłośników świeżej surowej ryby. Tatar z łososia z kaparami, marynowanym zielonym pieprzem i szalotką, skropiony limonką jest idealny jako przystawka na imprezę, ale równie dobrze sprawdzi się na uroczystej kolacji. Zawsze jest okazja, żeby spróbować takiego dania. Białe wytrawne wino i skropione oliwą grzanki z bagietki dopełnią całości.

Składniki

  • 200 g świeżego surowego filetu łososia bez skóry
  • 1 cebula szalotka
  • sok z 1 limonki
  • kilka marynowanych kaparów
  • kilkanaście ziaren marynowanego zielonego pieprzu
  • 1/4 pęczka koperku
  • sól i pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tatar z łososia

Przygotowanie

  1. Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, drobno posiekać i przełożyć do miski. Cebulę drobno pokroić, koperek posiekać, kapary pokroić na ćwiartki. Wszystko przełożyć do miski z łososiem, dodać ziarna pieprzu, skropić sokiem z limonki, doprawić solą i pieprzem mielonym i dokładnie wymieszać. Tatar odstawić do lodówki na ok. godzinę.


    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń