Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar z łososia to wykwintna przystawka lub przekąska, którą możesz przygotować dla swoich bliskich na specjalną uroczystość.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1450
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 212
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1450
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 212
Składniki
Świeżego łososia umyj, osusz i usuń ewentualne ości. Następnie pokrój go ostrym nożem w bardzo drobną kostkę. Wędzonego łososia również pokrój w drobną kostkę. Połącz oba rodzaje łososia w jednej misce, skrapiając je łyżeczką soku z cytryny.
Czerwoną cebulę obierz i drobno posiekaj. Kapary odcedź z zalewy i również pokrój na podobnej wielkości kawałki.
Do miski z łososiem dodaj posiekaną cebulę i kapary. Wymieszaj delikatnie.
Dodaj oliwę, dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem według smaku. Ponownie wymieszaj, aby składniki się połączyły. Odstaw do lodówki na minimum 30-40 minut.
Po tym czasie wyciągnij tatar z łososia. Ułóż na talerzu w formie okręgu i udekoruj np. mixem sałat albo świeżo posiekanym koperkiem.