Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 5409

Dodano:

Odsłon: 7639

Jeśli masz śledzie i brak pomysłu a goście w drodze to idealnym pomysłem będzie tatar ze śledzia bo jest szybki w przygotowaniu a smak i podanie zachwycą gości.

Składniki

  • 2 filety śledziowe a'la matias
  • 3-4 ogórki kiszone
  • kilka pieczarek marynowanych
  • 2 cebulki szalotki
  • pieprz ziołowy
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tatar ze śledzia

Przygotowanie

  1. Wymoczone filety oraz cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, przyprawiamy pieprzem i mieszamy ze sobą.
    Pieczarki i ogórki również kroimy w kosteczkę lecz nie mieszamy ich ze sobą to elementy warstw.
    Bierzemy foremkę do przystawek i układamy w niej kolejno warstwy pieczarek, ogórków i śledzia przewracamy na przygotowany talerzyk i posypujemy odrobiną świeżo mielonego pieprzu oraz natką cebulki.
    Można podawać od razu lecz lepiej jeśli pozwolimy pieprzu ziołowemu oddać nieco aromatu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń