Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka na Święta i na Sylwestra
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15581
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4677
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 357
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2861
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15581
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4677
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 357
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2861
Składniki
Śledzie odmoczyłam przez noc w wodzie. Następnego dnia przełożyłam je cebulą posypałam pieprzem i zalałam olejem. https://smaker.pl/przepis-sledzie-w-czerwonej-cebuli,168557,fafiatko.html Wieczorem zaczęłam przygotowywać tatara. Pokroiłam ogórki, jabłko, paprykę marynowaną, jajo i cebulę i śledzie w drobną kostkę. Dodałam pieprz, musztardę i majonez. Zostawiłam na chwilę aby się przegryzło.
Wycięłam okrągłe "spodki" z czerwonych papryk i na nich ułożyłam porcje tatara ze śledzia. Przekąska jest lekka i wyrazista w smaku, dodatek warzyw świetnie komponuje się ze śledziami. Smacznego :)