Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka na Święta i na Sylwestra
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 47
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2360
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 196
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 47
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2360
Jarskie kotleciki pełne smaku.
Odsłon: 196
Składniki
Śledzie odmoczyłam przez noc w wodzie. Następnego dnia przełożyłam je cebulą posypałam pieprzem i zalałam olejem. https://smaker.pl/przepis-sledzie-w-czerwonej-cebuli,168557,fafiatko.html Wieczorem zaczęłam przygotowywać tatara. Pokroiłam ogórki, jabłko, paprykę marynowaną, jajo i cebulę i śledzie w drobną kostkę. Dodałam pieprz, musztardę i majonez. Zostawiłam na chwilę aby się przegryzło.
Wycięłam okrągłe "spodki" z czerwonych papryk i na nich ułożyłam porcje tatara ze śledzia. Przekąska jest lekka i wyrazista w smaku, dodatek warzyw świetnie komponuje się ze śledziami. Smacznego :)