Do góry

Przekąski Przepis na:

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 14630

Dodano:

Odsłon: 3000

Wspaniała przekąska na imprezę.

Składniki

  • Składniki:
  • Filet ze śledzia w oleju 6 szt.
  • Musztarda 1 łyżka
  • Cebula biała 1 szt.
  • Żółtka 2 szt.
  • Oliwa ½ szklanki
  • Ogórki kiszone 2 szt. (duże)
  • Sok z 1 cytryny
  • Pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Musztardę przełożyć do miski, dodać żółtka i dodając kropelkami oliwę ucierając w jedną stronę do powstania majonezowej emulsji. Śledzie opłukać, dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym, pokroić w drobną kostkę, dodać do majonezu. Następnie dodać drobno posiekaną cebulę i ogórki. Wymieszać, przyprawić pieprzem do smaku. Na półmisek wylać sok z cytryny, wyporcjować łyżką tatara, schłodzić w lodówce i podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kulinarnagosia 15 marca Przekąska, która zawsze się sprawdza :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń