Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Terrina z łososiem doskonale smakuje samodzielnie w formie przekąski, ale nie tylko. Możesz ją potraktować jako alternatywę wędliny czy też twarogu na kanapki. Dobrze prezentuje się też na świątecznym stole. Wypróbuj ten przepis, jeśli jesteś fanem wędzonego łososia i kremowego serka śmietankowego.
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 109
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 269
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20503
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 109
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 269
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 20503
Składniki
Przygotuj małą prostokątną foremkę (może być aluminiowa) i wyłóż ją folią spożywczą. W ten sposób będzie łatwiej zawinąć łososia. Plastry ryby ułóż tak, aby zakryły cały spód i boki. Mogą wystawać poza formę.
Teraz przygotuj nadzienie. W średniej wielkości misce umieść serek śmietankowy. Posiekaj cebulę czerwoną i pęczek szczypiorku. Dodaj do serka śmietankowego. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Całość wymieszaj, aby masa była gęsta i jednolita.
Teraz czas przełożyć serek śmietankowy z dodatkami do foremki. Wyrównaj łyżką lub szpatułką. Plastry łososia, która wystają poza foremkę, załóż do środka. Zakryj masę dokładnie i przykryj folią spożywczą. Wstaw całość do lodówki na dwie godziny. Podawaj terrinę z łososiem, krojąc ją w grubsze plasterki.