Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9868
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1646
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3773
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9868
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2500
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1646
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 603
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3773
Składniki
Ugotowac ryz w osolonej wodzie tak jak na opakowaniu(uwazac aby sie nie rozwalal) odcedzic i poczekac az ostygnie. Do wystudzonego wczesniej ryzu dodac jajka,ser zolty pokrojony w mala kosteczke,szynke pokrojona w kosteczke,ser parmeggiano,olive z olivek,sol i pieprz do smaku oraz posiekana drobno pietruszk4e zielona. Wszystko razem wymieszac i wylac na rozgrzana patelnie z mala iloscia olivy z olivek(na patelni z teflonu wychodzi lepiej bo tort nie przywiera) przykryc pokrywka i ustawic maly ogien. Gdy po ok15 minutac widzimy ze jajko sie scielo mozemy bardzo ostroznie przewrocic tort na druga strone znowu przykrywamy pokrywka i trzymamay na ogniu przez ok 15 minut. Wykladamy na talez wysmienicie smakuje na cieplo jak i na zimno. Osobiscie czekam ok 10 minut az troszke przestygnie i kroje na kawalki tak jak tort. Smaczbego