Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich ulubionych tortów wytrawnych. Często gości w naszym domu podczas rodzinnych uroczystości. Polecam gorąco. Składniki można oczywiście dobierać wg swoich upodobań kulinarnych
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4512
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26332
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1595
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4512
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26332
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1595
 
         
         
                Składniki
Z chleba tostowego ściąć skórkę. Ułożyć w dowolnej formie pierwszą warstwę kromek. Zmiksować pasztet z dodatkiem śmietanki i keczupu. Dodać drobniutko pokrojoną cebulę i posiekany koperek. Ułożyć drugą warstwę kromek z chleba tostowego. Lekko docisnąć. Tuńczyka odsączyć z wody na sicie. Przełożyć do miski, dodać kwaśną śmietanę, majonez lub jogurt. Zmiksować. Nakońcu dodać posiekany koperek. Wymieszać. Przygotowaną warstwę rozsmarować na kromkach. Przykryć trzecią wartwą chleba.
Przykryć papierem do pieczenia i docisnąć np deską. Wstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem wierzch posmarować majonezem, zrobić widelcem wzorki i dowolnie udekorwać.: kawiorem, plastrami żółtego sera, plastrami ogórków, świeżymi gałązkami koperku lub posiekanego szczypiorku. Najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu.