Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich ulubionych tortów wytrawnych. Często gości w naszym domu podczas rodzinnych uroczystości. Polecam gorąco. Składniki można oczywiście dobierać wg swoich upodobań kulinarnych
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 162
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 162
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 309
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
Z chleba tostowego ściąć skórkę. Ułożyć w dowolnej formie pierwszą warstwę kromek. Zmiksować pasztet z dodatkiem śmietanki i keczupu. Dodać drobniutko pokrojoną cebulę i posiekany koperek. Ułożyć drugą warstwę kromek z chleba tostowego. Lekko docisnąć. Tuńczyka odsączyć z wody na sicie. Przełożyć do miski, dodać kwaśną śmietanę, majonez lub jogurt. Zmiksować. Nakońcu dodać posiekany koperek. Wymieszać. Przygotowaną warstwę rozsmarować na kromkach. Przykryć trzecią wartwą chleba.
Przykryć papierem do pieczenia i docisnąć np deską. Wstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem wierzch posmarować majonezem, zrobić widelcem wzorki i dowolnie udekorwać.: kawiorem, plastrami żółtego sera, plastrami ogórków, świeżymi gałązkami koperku lub posiekanego szczypiorku. Najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu.