Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4745
Dodano: 20.10.2018
Odsłon: 477
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Z chleba tostowego ściąć skórkę.
Ułożyć w dowolnej formie pierwszą warstwę kromek.
Zmiksować pasztet z dodatkiem śmietanki i keczupu.
Dodać drobniutko pokrojoną cebulę i posiekany koperek.
Ułożyć drugą warstwę kromek z chleba tostowego. Lekko docisnąć.
Tuńczyka odsączyć z wody na sicie.
Przełożyć do miski, dodać kwaśną śmietanę, majonez lub jogurt.
Zmiksować. Nakońcu dodać posiekany koperek. Wymieszać.
Przygotowaną warstwę rozsmarować na kromkach.
Przykryć trzecią wartwą chleba.
Przykryć papierem do pieczenia i docisnąć np deską. Wstawić do lodówki na godzinę.
Przed podaniem wierzch posmarować majonezem, zrobić widelcem wzorki i dowolnie udekorwać.: kawiorem, plastrami żółtego sera, plastrami ogórków, świeżymi gałązkami koperku lub posiekanego szczypiorku.
Najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

ElMar 22 października 2018Zgłoś do usunięcia
Ciekawy torcik:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

babeczka35 21 października 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna propozycja :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 20 października 2018Zgłoś do usunięcia
Musi być pyszny.:)0 Kto głosował? | Odpowiedz