Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z moich ulubionych tortów wytrawnych. Często gości w naszym domu podczas rodzinnych uroczystości. Polecam gorąco. Składniki można oczywiście dobierać wg swoich upodobań kulinarnych
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1486
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8779
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3152
Polecam.
Odsłon: 1958
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1486
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8779
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3152
Polecam.
Odsłon: 1958
Składniki
Z chleba tostowego ściąć skórkę. Ułożyć w dowolnej formie pierwszą warstwę kromek. Zmiksować pasztet z dodatkiem śmietanki i keczupu. Dodać drobniutko pokrojoną cebulę i posiekany koperek. Ułożyć drugą warstwę kromek z chleba tostowego. Lekko docisnąć. Tuńczyka odsączyć z wody na sicie. Przełożyć do miski, dodać kwaśną śmietanę, majonez lub jogurt. Zmiksować. Nakońcu dodać posiekany koperek. Wymieszać. Przygotowaną warstwę rozsmarować na kromkach. Przykryć trzecią wartwą chleba.
Przykryć papierem do pieczenia i docisnąć np deską. Wstawić do lodówki na godzinę. Przed podaniem wierzch posmarować majonezem, zrobić widelcem wzorki i dowolnie udekorwać.: kawiorem, plastrami żółtego sera, plastrami ogórków, świeżymi gałązkami koperku lub posiekanego szczypiorku. Najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu.