Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zazwyczaj robię ją na małej patelni ,tym razem zapiekłem. Bardzo smaczna przekąska ,prosta w przygotowaniu. Można ją przygotować z własnymi ,ulubionymi dodatkami. U mnie tym razem z kurkami i mozzarellą.
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Żaroodporne naczynie natłuszczamy oliwą z oliwek ,dno wykładamy pokrojonymi ziemniakami i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. W tym czasie posiekaną cebulę podsmażamy na maśle razem z pokrojonymi na mniejsze kawałki kurkami ,lekko oprószając solą. Do miski wbijamy jajka ,wrzucamy posiekany lubczyk i kawałki mozzarelli. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko roztrzepujemy. Do naczynia wrzucamy (na ziemniaki) podsmażone kurki i zalewamy jajkami. Ponownie wstawiamy do piekarnika na około 20 min.