Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tortilla z grilla z pysznymi szparagami z kurczakiem. Idealnie pasuje do niej sos Tatarski,z ogórkiem małosolnym, cukinią. Polecam zaskoczyć rodzinę i gości. Będą zajadać się do ostatniego okruszka. Wiosennie bo z pierwszymi szparagami i ogórkami małosolnymi.
Od szparagów odcinam końce. Gotuję aldente w osolonej wodzie. Białe szparagi gotuję trochę dłużej, zielone dodaję później. Pierś z kurczaka kroję na cienkie paski. Każdego szparaga owijam plastrami piersi, posypuję przyprawą do kurczaka. Smaruję olejem rzepakowym.Układam na grillu elektrycznym i grilluję około 4 minuty. Cukinię kroję w plastry cienkie, smaruję olejem i też grilluję.
Tortille składam w kopertę, spinam wykałaczką i też grilluję z dwóch stron. Koperty z tortilli rozwijam, smaruję sosem, układam roszponkę, po jednym szparagu zielonym i białym. Składam w kopertę, dodaję pokrojone pomidorki, plastry ogórka. Tortille obwijam cukinią i spinam wykałaczką. Dekoruję chili i natką. Polewam sosem tatarskim.
Pyszna gorąca bułka z mąki durum, a w niej soczysta pierś z kurczaka. To nie...
Odsłon: 479
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 2986
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 160
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 2986
Smaczne danie obiadowe składające się z duszonych żeberek wieprzowych w sosie...
Odsłon: 160
Składniki
Od szparagów odcinam końce. Gotuję aldente w osolonej wodzie. Białe szparagi gotuję trochę dłużej, zielone dodaję później. Pierś z kurczaka kroję na cienkie paski. Każdego szparaga owijam plastrami piersi, posypuję przyprawą do kurczaka. Smaruję olejem rzepakowym.Układam na grillu elektrycznym i grilluję około 4 minuty. Cukinię kroję w plastry cienkie, smaruję olejem i też grilluję.
Tortille składam w kopertę, spinam wykałaczką i też grilluję z dwóch stron. Koperty z tortilli rozwijam, smaruję sosem, układam roszponkę, po jednym szparagu zielonym i białym. Składam w kopertę, dodaję pokrojone pomidorki, plastry ogórka. Tortille obwijam cukinią i spinam wykałaczką. Dekoruję chili i natką. Polewam sosem tatarskim.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Krokiety z chleba tostowego
Przekąski
Kiełbasa z dziczyzny z dodatkiem świeżych ziaren kolendry
Przekąski
Mięsna zapiekanka " Zielony ludzik "
Przekąski
Meksykańskaie placuszki z cukinii i kukurydzy
Krokiety z chleba tostowego
Świetny pomysł na przekąskę, jeśli zostanie nam chleb tostowy lub szybka prop...
Odsłon: 20
Kiełbasa z dziczyzny z dodatkiem świeżych ziaren kolendry
Wyborna domowa wędlina której smak podkreślają ziarna świeżej kolendry.
Odsłon: 29