Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska na różne uroczystości, niespodziewanych gości. Przekąska, która znika za stołu w mgnieniu oka a przygotowanie jej jest banalnie proste.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
1. Do naczynia wbijam jajka, roztrzepuję. Dodaję umytą, obraną z nasion, bardzo drobno pokrojoną paprykę, pokrojone również drobno ogórki konserwowe, posiekany koperek oraz pokrojoną w drobną kostkę szynkę. Doprawiam pieprzem i sola. 2. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
3. Dno formy wykładam papierem do pieczenia i wylewam połowę masy jajecznej. 4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut 180°C.
5. Tą samą czynność powtarzam z drugą połową masy jajecznej. 6. Rozkładam placki Tortilli i układam upieczoną jajecznicę.
7. Tortillę zwijam bardzo ciasno w roladę i chłodzę w lodówce dwie godziny.
8. Przed podaniem kroję w plastry. 9. Gotowe. 10. Smacznego.