Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 31-12-2020
Tortilla w różnej wersji zawsze ma wzięcie na domówkach. Ma same zalety - szybka i prosta w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczna. Tym razem wersja z jajkiem i awokado.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29456
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2221
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29456
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2221
Składniki
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na grubej tarce. Awokado rozgnieść widelcem, dodać starte jajka, doprawić solą i pieprzem, na koniec skropić sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Pastę rozsmarować na plackach tortilli, zawinąć i odstawić na kilkanaście minut, żeby tortille zmiękły. Następnie kroić na plastry o grubości ok, 1,5 cm. SMACZNEGO!!!