Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 31-12-2020
Tortilla w różnej wersji zawsze ma wzięcie na domówkach. Ma same zalety - szybka i prosta w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczna. Tym razem wersja z jajkiem i awokado.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2444
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 193
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13344
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2444
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 193
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13344
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Składniki
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na grubej tarce. Awokado rozgnieść widelcem, dodać starte jajka, doprawić solą i pieprzem, na koniec skropić sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Pastę rozsmarować na plackach tortilli, zawinąć i odstawić na kilkanaście minut, żeby tortille zmiękły. Następnie kroić na plastry o grubości ok, 1,5 cm. SMACZNEGO!!!