Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 31-12-2020
Tortilla w różnej wersji zawsze ma wzięcie na domówkach. Ma same zalety - szybka i prosta w przygotowaniu, a do tego bardzo smaczna. Tym razem wersja z jajkiem i awokado.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1062
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1004
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1062
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1004
Składniki
Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na grubej tarce. Awokado rozgnieść widelcem, dodać starte jajka, doprawić solą i pieprzem, na koniec skropić sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Pastę rozsmarować na plackach tortilli, zawinąć i odstawić na kilkanaście minut, żeby tortille zmiękły. Następnie kroić na plastry o grubości ok, 1,5 cm. SMACZNEGO!!!