Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla z pastą jajeczną to doskonałe połączenie wartości odżywczych i smaku. Jajka dostarczają białka, a rzodkiewka i rukola dodają świeżości oraz chrupkości. To idealny przepis dla osób, które szukają zdrowego i pożywnego posiłku, a jednocześnie nie mają czasu na skomplikowane gotowanie. Jeśli chcesz odchudzić ten przepis, możesz zastąpić majonez jogurtem naturalnym lub greckim. Aby wzbogacić smak, możesz dodać plasterki awokado, pomidory lub inne ulubione warzywa. Tortilla idealnie nadaje się do zabrania do pracy lub szkoły jako zdrowy lunch.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 30
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 133
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 357
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 384
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 30
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 133
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 357
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 384
Składniki
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Do jajek ścieramy na tarce o dużych otworach rzodkiewki. Szczypiorek z dymki siekamy i dodajemy do jajek i rzodkiewek. Na końcu dodajemy majonez, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Na placku tortilli układamy rukolę, następnie na połowie tortilli rozprowadzamy warstwę pasty jajecznej. Tortillę zawijamy w rulon, kroimy na pół i od razu podajemy.