Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla z pastą jajeczną to doskonałe połączenie wartości odżywczych i smaku. Jajka dostarczają białka, a rzodkiewka i rukola dodają świeżości oraz chrupkości. To idealny przepis dla osób, które szukają zdrowego i pożywnego posiłku, a jednocześnie nie mają czasu na skomplikowane gotowanie. Jeśli chcesz odchudzić ten przepis, możesz zastąpić majonez jogurtem naturalnym lub greckim. Aby wzbogacić smak, możesz dodać plasterki awokado, pomidory lub inne ulubione warzywa. Tortilla idealnie nadaje się do zabrania do pracy lub szkoły jako zdrowy lunch.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 381
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1352
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25346
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 381
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1352
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25346
Składniki
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Do jajek ścieramy na tarce o dużych otworach rzodkiewki. Szczypiorek z dymki siekamy i dodajemy do jajek i rzodkiewek. Na końcu dodajemy majonez, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Na placku tortilli układamy rukolę, następnie na połowie tortilli rozprowadzamy warstwę pasty jajecznej. Tortillę zawijamy w rulon, kroimy na pół i od razu podajemy.