Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla z pastą jajeczną to doskonałe połączenie wartości odżywczych i smaku. Jajka dostarczają białka, a rzodkiewka i rukola dodają świeżości oraz chrupkości. To idealny przepis dla osób, które szukają zdrowego i pożywnego posiłku, a jednocześnie nie mają czasu na skomplikowane gotowanie. Jeśli chcesz odchudzić ten przepis, możesz zastąpić majonez jogurtem naturalnym lub greckim. Aby wzbogacić smak, możesz dodać plasterki awokado, pomidory lub inne ulubione warzywa. Tortilla idealnie nadaje się do zabrania do pracy lub szkoły jako zdrowy lunch.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Do jajek ścieramy na tarce o dużych otworach rzodkiewki. Szczypiorek z dymki siekamy i dodajemy do jajek i rzodkiewek. Na końcu dodajemy majonez, całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy.
Na placku tortilli układamy rukolę, następnie na połowie tortilli rozprowadzamy warstwę pasty jajecznej. Tortillę zawijamy w rulon, kroimy na pół i od razu podajemy.