Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla z szynką i warzywami to pyszna i bardzo ciekawa propozycja na drugie śniadanie lub kolację. Można ją podać na ciepło – po zwinięcie placka umieszczamy go na chwilę na rozgrzanej patelni i rumienimy z dwóch stron, bądź na zimno.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Składniki
Tortille podgrzać na suchej patelni około 30 sekund z obu stron (do pojawienia się pęcherzyków powietrza). Tortille posmarować ulubionym sosem. Na wierzchu ułożyć plastry szynki, pokrojone w paseczki ogórki, pomidory, cebulę i paprykę. Na środku ułożyć porcję kukurydzy konserwowej. Całość ponownie polać sosem. Tortille zwinąć ciasno w rulon lub złożyć w kopertę. Podać.