Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, pożywna i pyszna przekąska, którą przygotujecie w kilka chwil. Tortille to świetny posiłek do pracy, szkoły czy na kolację ;) Zdrowsza, domowa wersja fast food, bo z tuńczykiem, szpinakiem i awokado :) Fajnie smakuje sama lub w towarzystwie jogurtowego sosu czosnkowego.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Ketchup z majonezem wymieszać. Tuńczyka odsączyć z zalewy, paprykę i awokado pokroić na paski. Cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Tortille posmarować sosem, ułożyć liście szpinaku, paprykę, cebulę, awokado, pomidorki i tuńczyka. Zwinąć w rulon zawijając boku do środka. Tortille podgrzać na patelni grillowej posmarowanej za pomocą pędzelka olejem lub podpiec na grillu elektrycznym.