Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka przystawka na gorąco lub na zimno, zachwyci gości
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
1. cebulę i czosnek posiekać, poddusić na oleju, dodać obranego ze skórki i pokrojonego pomidora, dusić aż warzywa zmiękną, dodać koncentrat, doprawić solą, papryką i oregano, 2. papryki umyć, pokroić w kostkę, na oleju poddusić posiekaną cebulę, dodać paprykę i posiekanego pora, dusić, jak warzywa zmiekną dodać przyprawy, 3. filety umyc, pokroić w drobną kostkę, doprawić wg własnego smaku, usmażyć na oleju, mięso wymieszać z warzywami, w razie konieczności doprawic, przestudzić, 4. placki pokroić na 6 kawałków, formę do muffinek posmarować olejem, do każdej włożyć 2 kawałki tortilli, wlać odrobinę sosu, nałozyć farsz, wlać łyzkę sosu, posypać tartym serem, piec ok 15 min w 180 st, smacznego