Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i pyszne domowe tortille. Przepis na 8 tortilli
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 131
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 201
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 519
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 274
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 131
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 201
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 519
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 274
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól, dodać roztopione masło i wlać bardzo gorącą wodę, wymieszać łyżkę. Po chwili można już wyrobić ciasto ręcznie. Wyrabiać kilka minut, przykryć folią i odstawić na ok 20 min do wystudzenia. Ciasto podzielić na 8 kawałków. Rozwałkować na cienkie placki w razie konieczności podsypując mąką. Rozwałkowany placek przełożyć na suchą, dobrze nagrzaną patelnię, trzymać z każdej strony po ok 20 sekund aż pęcherzyki zaczną podpiekać się na brązowo. Smacznego.