Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska, a nawet obiad czy kolacja. Oczywiście jeżeli ktoś nie przepada za makrelą, można ją pominąć lub dołożyć np. szynkę. Serdecznie polecam.
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1471
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 32
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 157
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 2896
Ziemniaki po bacowsku to proste danie, które jest jednocześnie niezwykle pysz...
Odsłon: 1471
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 32
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 157
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 2896
Składniki
Z obu mąk, soli i wody zarobić ciasto. Ukształtować z niego podłużny wałek i podzielić na osiem równych części. Każdą część rozwałkować na w miarę okrągły placek, a następnie upiec z dwóch stron na suchej patelni. Makrelę pozbawić ości. Warzywa umyć i pokroić. Ogórki i paprykę najlepiej pokroić w paseczki. Na każdym placku układać porwane cząstki sałaty, cząstki makreli i warzywa. Polać sosem czosnkowym. Robi się go z jogurtu, ziół prowansalskich, czosnku przepuszczonego przez praskę i szczypty soli. Tortille zwinąć i zabezpieczyć serwetką.