Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska, a nawet obiad czy kolacja. Oczywiście jeżeli ktoś nie przepada za makrelą, można ją pominąć lub dołożyć np. szynkę. Serdecznie polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1977
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1656
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2700
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1977
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1656
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2700
Składniki
Z obu mąk, soli i wody zarobić ciasto. Ukształtować z niego podłużny wałek i podzielić na osiem równych części. Każdą część rozwałkować na w miarę okrągły placek, a następnie upiec z dwóch stron na suchej patelni. Makrelę pozbawić ości. Warzywa umyć i pokroić. Ogórki i paprykę najlepiej pokroić w paseczki. Na każdym placku układać porwane cząstki sałaty, cząstki makreli i warzywa. Polać sosem czosnkowym. Robi się go z jogurtu, ziół prowansalskich, czosnku przepuszczonego przez praskę i szczypty soli. Tortille zwinąć i zabezpieczyć serwetką.