Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska, a nawet obiad czy kolacja. Oczywiście jeżeli ktoś nie przepada za makrelą, można ją pominąć lub dołożyć np. szynkę. Serdecznie polecam.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35757
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1224
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6067
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35757
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1224
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6067
        
        
                Składniki
Z obu mąk, soli i wody zarobić ciasto. Ukształtować z niego podłużny wałek i podzielić na osiem równych części. Każdą część rozwałkować na w miarę okrągły placek, a następnie upiec z dwóch stron na suchej patelni. Makrelę pozbawić ości. Warzywa umyć i pokroić. Ogórki i paprykę najlepiej pokroić w paseczki. Na każdym placku układać porwane cząstki sałaty, cząstki makreli i warzywa. Polać sosem czosnkowym. Robi się go z jogurtu, ziół prowansalskich, czosnku przepuszczonego przez praskę i szczypty soli. Tortille zwinąć i zabezpieczyć serwetką.