Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska, a nawet obiad czy kolacja. Oczywiście jeżeli ktoś nie przepada za makrelą, można ją pominąć lub dołożyć np. szynkę. Serdecznie polecam.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 324
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2471
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 324
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2471
Składniki
Z obu mąk, soli i wody zarobić ciasto. Ukształtować z niego podłużny wałek i podzielić na osiem równych części. Każdą część rozwałkować na w miarę okrągły placek, a następnie upiec z dwóch stron na suchej patelni. Makrelę pozbawić ości. Warzywa umyć i pokroić. Ogórki i paprykę najlepiej pokroić w paseczki. Na każdym placku układać porwane cząstki sałaty, cząstki makreli i warzywa. Polać sosem czosnkowym. Robi się go z jogurtu, ziół prowansalskich, czosnku przepuszczonego przez praskę i szczypty soli. Tortille zwinąć i zabezpieczyć serwetką.