Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste tortille z bananem i bezcukrowym kremem kakaowym! Tylko kilka składników, szybko i smacznie. Bez cukru, bez szkodliwego tłuszczu. Wegetariańskie śniadanie doskonałe do kubka herbaty lub czarnej kawy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2588
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3460
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1558
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2234
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2588
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3460
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1558
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2234
Składniki
Do kielicha blendera dodajemy opłukaną ciecierzycę, kakao, erytrytol, masło orzechowe i przegotowaną wodę. Blendujemy na gładki krem.
Placek tortilli smarujemy kremem kakaowym pozostawiając około 2 cm wolne od brzegu. Na środku układamy plasterki banana. Zawijamy do środka najpierw boki tortilli a potem dolne krawędzie.
Tortille układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około 10 minut w 180 stopniach z funkcją grillowania od góry. Gotowe danie podajemy z dodatkiem naturalnego skyru. Smacznego!