Do góry

Przekąski Przepis na:

Tostowa zapiekanka

Tostowa zapiekanka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1104 Ocena: 13734

Dodano:

Odsłon: 2217

Pyszna zapiekanka z chlebem tostowym z kiełbasą, serem oraz warzywami to idealne danie na kolacje, którem poświęcisz troszkę czasu i włożysz minimum wysiłku w przygotowaniu. Genialne połączenie składników sprawi, że każdy się skusi.

Składniki

  • 16 kromek chleba tostowego
  • 6 całych jajek
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 pomidory
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 1 papryka żółta
  • 5 berlinek
  • 1 szk. śmietany 12 %
  • 1 łyżeczka oregano
  • Sól
  • Pieprz
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tostowa zapiekanka

Przygotowanie

  1. 1. Osiem kromek chleba tostowego umieszczamy na dnie naczynia żaroodpornego.

  2. 2. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oregano, sól, pieprz, wlewamy śmietanę i ubijamy ręcznie masę jajeczną.

  3. 3. Do masy dodajemy pokroje drobną kostkę warzywa, pokrojone w plasterki kiełbaski oraz żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.

  4. 4. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wylewamy połowę na chleb tostowy.

  5. 5. Ponowieni układamy pozostały chleb i wylewamy pozostałą masę jajeczną z warzywami.
    6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.

  6. 7. Kolacja podana.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń