Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka z chlebem tostowym z kiełbasą, serem oraz warzywami to idealne danie na kolacje, którem poświęcisz troszkę czasu i włożysz minimum wysiłku w przygotowaniu. Genialne połączenie składników sprawi, że każdy się skusi.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 305
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 728
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 305
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 728
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
1. Osiem kromek chleba tostowego umieszczamy na dnie naczynia żaroodpornego.
2. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oregano, sól, pieprz, wlewamy śmietanę i ubijamy ręcznie masę jajeczną.
3. Do masy dodajemy pokroje drobną kostkę warzywa, pokrojone w plasterki kiełbaski oraz żółty ser starty na tarce o dużych oczkach.
4. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wylewamy połowę na chleb tostowy.
5. Ponowieni układamy pozostały chleb i wylewamy pozostałą masę jajeczną z warzywami. 6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
7. Kolacja podana. 8. Smacznego.